JboK Kukat nousevat erämään suolaisesta maasta...

Tuli Gazan muurilla,

 

 

Kahden valtion malli Israelin ja Palestiinan välillä tulee toimimaan astinlautana tulevalle suursodalle.

 

Juha Sipilä on ilmoittanut Suomen hakevan kahden maan mallia ja, että kahden valtion malli on EU:n lähtökohta Lähi-idän tilanteeseen.

Timo Soini on todennut kahden valtion mallin olevan ainoa realistinen malli. Matti Vanhanen on myös ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana ilmoittanut toivovansa Yhdysvaltojen peruuttavan Jerusalem ratkaisunsa.

 

Presidentti Trumpin lausunto tukee tarkkaan ottaen kahden valtion mallia. Tietämättään tai tietäen hän kylvää vihan siemenen, joka johtaa varustautumiskierteeseen ja sotatoimiin Israelia vastaan.

Trumpin eräät vaalilupaukset sysäävät dominopalikat liikkeelle, ei siksi, että ne olisivat huonoja tai hyviä mutta niin se juna kulkee.

Niin kuin monta kertaa aiemmin, ovat ihmisten hyvät aikeet ja tavoitteet sytyttäneet katastrofin ja niin näyttää käyvän nytkin.

Israelissa on riemuittu ja arabimaissa on pöyristytty. Trumpin päätös tulee johtamaan kahden valtion malliin – rauhaan, joka johtaa suursotaan.
 

Siemen on kylvetty.

 

Olemmeko menossa kohti uutta aikaa, jossa toteutuu ns. Uusi maailmanjärjestys; ”Me tunnemme mielipahaa ihmiskunnan nationalismin aiheuttamasta jakautuneisuudesta. Olemme tulleet käännekohtaan historiassa, jossa paras vaihtoehto on ylittää kansallisen itsemääräämisoikeuden rajat ja siirtyä kohti maailmanyhteisön rakentamista.”

Olen ymmärtänyt, että Koraani ei mainitse yhtään kertaa mitään Palestiinasta tai Jerusalemista. Korjatkaa, jos olen väärässä.

Raamattu sen sijaan kertoo monessa kohtaa, että Jerusalem on kaupunki, jota ei saa jakaa. Jerusalemin jakaminen on syntiä ja kapinaa Jumalaa vastaan, koska Jerusalemin tulee olla jakamaton juutalaisten kaupunki. Raamattu myös kertoo, että Lähi-idän kysymykseen tulee lyhytaikainen rauha, joka on kuitenkin valmistautumista suureen sotaan.


Jos, ei kykene näkemään, että kyseessä on hengellinen taistelu, ei voi nähdä tilannetta lainkaan. Oikeastaan koko maailmassa kaikki taistelut ovat hengellisiä ja ne käydään ajattelutapojen välillä.

Olisi erittäin tärkeää huomata, että Raamatun opetuksen muuttamisessa on taustalla poliittinen tarkoitusperä. Raamatun sanoman muuttamisen taustalla on aikojen saatossa ollut yksi tarkoitusperä; vallan tavoittelu, ja poliittiset tarkoitusperät. Tässäkö ovat syyt ns. uskonsotiin – ei uskossa. Myös ateistiset ajattelutavat ovat johtaneet katastrofiin, oikeutta, tasa-arvoa ei ole syntynyt. Usein miten on syntynyt diktatuuri.

Suurin epäjumala, jota ihmiset ovat, kautta aikojen palvoneet on , taloudellinen valta eli yksinkertaisesti rahapalvonta. Nyt globaalissa maailmassa raha kasaantuu yhä harvempien ja harvempien taskun pohjalle pimentoon, joka merkitsee aina diktatuurin vaaran kasvamista. Tämä onkin mielenkiitoinen ponnin kohti tulevaa uutta maailmaa ajatellen, sillä; NÄIN EI VOI JATKUA - > tarvitaan muutos. Muutos on selkeästi näkyvillä peittelemättömänä mutta sen näkemisen jätän oman mielenkiintonne varaan.

Kapitalismi on faustinen projekti, joka ikään kuin mahdollistaa ihmisen jumalan asemaan. Sen keskeisin ulottuvuus syntyy narsismin utopiasta ja ihmisluonteen heikkouksista kuten taipumuksesta ylpeyteen ja ylenkatsomiseen. Tässä on myös syy jatkuvaan velan kasvuun.


Millään geneettisellä kansalla ei ole toista erityisempää, ei suurempaa, ei pienempää asemaa maailmanhistorian viimeisissä tapahtumissa.

Tärkeintä on hengellinen sanoma, ei ihmisten luokittelu eri kansallisuuksiin. Israel on juutalaisten mutta yhtä hyvin muukalaisten, näin on ollut aina.

Paavali sanoo, pakanain täysi luku tulee sisään Jumalan perheeseen hengelliseen Israeliin, Jeesuksen kautta.

Kysymys kuuluu: ” millä keinoin maailma saatetaan rauhan alle. Jokainen varmaan yhtyy siihen ajatukseen, että rauha on hyvä ja tavoiteltava ”

 

Paul Kurtz, toim, Humanistiset Manifestot I ja II

Petri Paavola
Juha Siltala
Raamattu etc.

 

JboK

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Englannin imperiumi oli menettämässä otteensa Lähi-Idästä silloin Israelin perustaminen sopi heille taktisesti ja hyvinhän englantilaisten ajatukset ovat siellä toteutuneet.
USAlla on perinne Englannin imperiumista historiasta joten menettelevät odotetusti.

Ajatusleikki jos Englantia ei olisi ollut olemassa olisiko USA liittynyt sotaan europassa?

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

"Ensimmäisen maailmansodan melskeiden aikana luonnosteltu Sykes-Picot-sopimus jakoi murenevan Osmanien valtakunnan arabialueet Ranskan ja Britannian etupiireihin."

https://yle.fi/uutiset/3-8400589

Ajatusleikkiin en osaa sanoa mitään muuta kuin, että ilmeisesti kaikki olisi ollut toisin.

Mikään ei kuitenkaan ole toisin vaan kaikki menee niin kuin menee. Ihminen ei määrittele sitä kuinka tämän maailman käy. Jokainen liike, olipa se mihin suuntaan tahansa vie kohti loppua josta on seurauksena tuhannen ( en tiedä kuinka pitkä aika se on ) vuoden asumaton maailma. Eihän kukaan voi asua tuhotussa maailmassa.

Minä katson, että ilman Raamattua voi kuka tahansa keksiä oman totuutensa ja arvovaltansa - kuten on paavikunta tehnyt ja niin on tehnyt moni muukin, polkemalla lähinnä muiden oikeuksia.

Mielenkiintoista on, että heti uskonpuhdistuksen ( protestanttien) saatua jalansijaa ja, kun Raamattu oli käännetty kansankielelle 1500-luvulla; perustivat katolilaiset vastauskonpuhdistusliikkeeksi Jesuiittojen Veljeskunnan.
He ymmärsivät, että Jumalan Sanaa vastaan ei enää kyetty taistelemaan väkivallalla, eikä ihmisiä enää voitu hallita taikauskolla ja valheilla, koska nyt Raamattu oli kaiken kansan luettavissa.

USA joka on hyvin krisityy maa on kääntynyt voimakkaasti katoliseksi ja juuri tämä on mielenkiintoista, koska paavin valta näyttää löytäneen rinnalleen tarvittavan maallisen voiman. Kertokoon tästä alla oleva täyslainaus;

" https://totuudensanat.com/2014/12/15/kristillinen-...

" muutamia merkittäviä käänteitä historiassa, jotka puoltavat väitettä Yhdysvaltojen osallisuudessa viimeisten aikojen petollisessa valtapelissä:

1984 U.S.A:n presidentti Ronald Reagan laatii konkordaatin (ns. Pyhän Liiton) paavin kanssa (vastoin Yhdysvaltain perustuslakia) (http://content.time.com/time/magazine/article/0,91...).

11. syyskuuta 1990 George H. W. Bush rohkaisee maailmaa Uuteen
maailmanjärjestykseen Yhdysvaltain kongressille pitämässään Kohti Uutta Maailmanjärjestystä puheessaan (http://bushlibrary.tamu.edu/research/public_papers...)

Lokakuussa 2001 otetaan käyttöön Patriot Act laki, joka helpottaa Yhdysvaltojen roolia maailmanpoliisina.

Maaliskuussa 2007 George W. Bush myöntää paavin diplomaateille diplomaattisen koskemattomuuden (heitä ei voi syyttää mistään rikoksesta) YK:n toimintapiirissä (http://www.bibliotecapleyades.net/archivos_pdf/vat...).

(Huomioi erityisesti alla oleva, blogistin lisäys )

Maaliskuussa 2012 Amerikan Yhdysvallat asetti lain, jonka nojalla kansalaisia voi pidättää, kuulustella ja kiduttaa ilman syytöstä tai oikeudenkäyntiä sekä rauhan että kansallisen uhan aikana.

(https://www.govtrack.us/congress/bills/112/hr1540/...) Onko osuvampaa tunnusmerkkiä systeemistä, joka ”käyttää ensimmäisen pedon puolesta tämän koko valtaa” (Ilm. 13:12), käyttäytyessään kuin paavin systeemi keskiajalla.

24.9.2015 paavi Franciscus piti puheen Yhdysvaltain kongressissa (https://w2.vatican.va/content/francesco/en/speeche...). Kongressi on se elin USA:ssa, joka säätää lait!

Kirjoitukseni edustavat ei niinkään mielipiteitäni vaan löydöksiä, jotka paljastavat sen, missä mennään.

Toimituksen poiminnat